Fostul ministru al Dezvoltării, preşedintele PSD Olt Paul Stănescu, a declarat că fondurile alocate Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) sunt pe sfârşit şi că trebuie suplimentate „cât mai repede”.

Stănescu a declarat că, încă de la conceperea bugetului, sumele alocate către PNDL în acest an au fsot prea puţine.

„PNDL-ul ar trebui să continue. Din toate discuţiile care au fost, s-a constatat că mai sunt bani pentru o perioadă scurtă pentru că potrivit Legii 28, atunci când se ajunge la 80% trebuie ca primarii să fie notificaţi, să poată deconta ultimele facturi, din rezerva de 20%. Suma alocată pentru PNDL a fost mică, în acest an, cred că 2,5 miliarde de lei. Ar trebui cât mai repede, din Fondul de Rezervă, duşi bani către PNDL să se continue lucrările. Dacă se întrerup lucrările – este vorba de peste 11.000 de proiecte – ar fi un lucru foarte rău”, a declarat Paul Stănescu.

El şi-a exprimat speranţa că, la rectificarea bugetară, să fie alocate sumele necesare ducerii la capăt a lucrărilor din PNDL, până la sfârşitul anului.

„Cred că la rectificarea bugetară, au luat în vedere, la nivelul guvernului, să se aloce suma necesară, până la sfârşitul anului, nu este o sumă mică deloc. Pe lună, sunt facturi pe care Ministerului Dezvoltării trebuie să le pătească, în valoare de peste 800 de milioane lei. Un calcul simplu, arată că vorbim de un necesar de minimum cinci miliarde lei, până la sfârşitul anului, numai pentru PNDL.  Guvernul ne-a asigurat că sunt bani. Ministrul Finanţelor a spus că sunt bani pentru pensii, pentru salarii, pentru PNDL. Chiar l-am întrebat şi a spus că are soluţii”, a conchis fostul ministru al Dezvoltării Regionale.

Articolul precedent„Dumnezeul Achiziţiilor”. Paul Stănescu: „În legătură cu preotul, n-am avut niciodată niciun amestec. El a fost consiler la Gâdea“
Articolul următorSituaţie alarmantă în judeţul Olt: Numărul persoanelor înţepate de căpuşe, aproape de 150