Pompierii olteni vor să operaţionalizeze, în acest an, un nou punct de lucru în nordul judeţului, astfel ISU Olt putând să acopere intervenţiile de pe întreg teritoriul.

Noua bază operaţională a ISU Olt ar urma să funcţioneze în comuna Dobroteasa, de aici urmând să fie acoperite intervenţiile din nordul judeţului, acolo unde în prezent intervine ISU Vâlcea.

Prezent la bilanţul ISU Olt pe anul 2018, directorul din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), colonelul Mirel Guţă, a declarat că noua bază ar putea fi operaţionalizată chiar în acest an. El a subliniat faptul că dotările ar putea fi asigurate prin diverse proiecte şi a solicitat implicarea autorităţilor locale şi judeţene în ceea ce priveşte amenajarea spaţiului necesar.

„Prin crearea unei noi baze în nordul judeţului, toate situaţiile de urgenţă din judeţ vor putea fi gestionate de ISU Olt. Eu sper ca prin implicarea autorităţilor locale şi judeţene să reuşiţi acest lucru, cu atât mai mult că urmează să fie demarat şi proiectul de achiziţie a autospecialelor de pompieri, iar cel pentru ambulanţe este în curs de livrare a echipamentelor şi a autosanitarelor. Din punct de vedere al dotării aveţi poarta deschisă, trebuie să reuşim pe partea cealaltă a amenajării spaţiului respectiv şi să putem să-i dăm drumul, în acest an”, a declarat colonelul Guţă.

Articolul precedentCertificate fiscale eliberate on-line, impozite plătite de pe telefonul mobil la Slatina
Articolul următorPatru olteni, diagnosticați cu gripă sezonieră. Cum poate fi ținută la distanță boala