Începând cu 21 aprilie, se va putea circula pe prima porţiune a Drumului Expres Craiova-Piteşti, a anunţat luni ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a fost prezent pe şantier. Este vorba despre Lotul 1 al Tronsonului 2 – Centura de ocolire a oraşului Balş.

Vicepremierul Sorin Grindeanu a fost prezent pe şantierul Drumului  Expres Craiova-Piteşti alături de preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Balşului, Cătălin Rotea, primarul Slatinei, Emil Moţ, preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, şi primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu.

 

Lotul 1 al Tronsonului 2 are 18,5 kilometri şi trei noduri rutiere.

 

În ceea ce priveşte Lotul 2 – Centura de ocolire a municipiului Slatina, acesta va fi dat în folosinţă la începutul lunii iunie.

 

„Vor începe procedurile de recepţie pe acest lot, astfel încât în 21 aprilie să încheiem această etapă pe lotul 1. Este o diferenţă majoră pe care o vedeţi între ce înseamnă tronsonul 2 şi tronsonul 1. Pe 21 aprilie se va circula, deci, pe Centrura Balşului, iar la Slatina de la începutul lui iunie. Practic, atunci se termină tot tronsonul 2”, a declarat Sorin Grindeanu.

 

După deschiderea circulației rutiere, accesul pe Centura Balşului se va face astfel:

 

pe relația Craiova-Pitești, accesul se face din DN 65, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș.

 

pe relația Pitești-Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65, spre localitatea Piatra Olt.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentOlt: Grav accident, la Vlădila
Articolul următorAngajaţii TMK ies în stradă