Scurgeri de propilenă au fost detectate în Gara Caracal, în dreptul unei unităţi militare, populaţia din zonă fiind avertizată prin sistemul Ro-Alert să evacueze pe o rază de doi kilometri.

Mesajele prin Ro-Alert au fost emise de două ori, o dată la ora 21.30 şi o dată la 23.50.

„Atenţie! Scurgeri de substanţe periculoase în dreptul UM 1256 Caracal (zona gară), luaţi măsuri de evacuare şi autoprotecţie până la minim 2 km, nu folosiţi flacără sau foc deschis”, sună mesajul.

Reprezentanţii ISU Olt au confirmat că există un vagon care ar putea prezenta scurgeri.

„În urma unui apel la Numărul Unic 112 au fost anunțate scurgeri de substanțe periculoase dintr-un vagon al unui tren aflat în zona Gării CFR Caracal, încărcat cu propilenă. A fost trimis mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru o rază de aproximativ doi kilometri față de vagon, pentru evacuare și autoprotecție. La fața locului se află patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj CBRN ( Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear ) și patru autospeciale pentru primă intervenție.Trenul este format din douăzeci de vagoane, toate încărcate cu propilenă„, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

 

Articolul precedentNoi schimbări în conducerea IPJ Olt, după crima de la Caracal. Cine a fost numit adjunct
Articolul următor200 de persoane evacuate, în Caracal, după scurgerile de gaze periculoase din gară. Pericolul, îndepărtat după o oră de panică – VIDEO