Zeci de pensionari au protestat, miercuri dimineaţa, în faţa Prefecturii Olt solicitând Guvernului României să respecte legea şi să crească punctul de pensie cu 40 de procente.

Preşedintele Asociaţiei „Pensionarul” Olt, Florea Mitroi, a declarat că majorarea de doar 14% făcută de Guvern este insuficientă şi ilegală.

„Ne-am adunat aici pentru a cere Guvernului să respecte Legea 127 din 2020 care prevede majorarea punctului de pensie cu 40%. Nu este suficientă majorarea de 14%, făcută anul trecut, şi nici nu este cea prevăzută în lege. În mod abuziv, Guvernul României a emis Ordonanţa 135 care a modificat prevederile legii şi s-a scăzut procentul de la 40% la 14% privind majorarea punctului de pensie”, a afirmat Mitroi.

Acesta s-a întrebat cine poate să-i sancţioneze pe guvernanţi pentru încălcarea unei legi în vigoare.

„Acţiunea de pichetare a prefecturilor se desfăşoară astăzi, între orele 11.00 şi 13.00, în toată ţară. Nu ştiu dacă se va rezolva ceva, frică mi-e că nu. Dar noi suntem datori să atragem atenţia Guvernului că are obligaţia de a respecta legea. Dacă pe mine mă găseşte organul de poliţie fără mască pe stradă, mă amendează. Pe ei cine îi amendează că nu respectă legea?”, a conchis Mitroi.

Sursa: Realitatea de Olt