Chiar dacă își petrec vacanța de vară departe de familii, 20 copii aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt sunt, de astăzi, la mare. Până pe 9 iulie, ei se vor distra de minune alături de îngrijitori, într-un complex din stațiunea Eforie.

Pentru mulți dintre copii, este pentru prima data când văd marea, iar călătoria cu trenul până la Constanța a fost o mare bucurie. „Sunt 20 de copii, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, care se află, în perioada 3-9 iulie, la mare, la Eforie Sud. Tabăra este oferită de Ministerul Tineretului și Sportului și nu este singura din această vară. La începutul lui septembrie, un alt grup de copii va merge tot la mare, iar alte două tabere vor fi organizate pentru copiii noștri în această vară la Călciulata”, a declarat Rădița Piroșca, directorul DGASPC Olt.

Copiii din căsuțele de tip familial au activități distractive și recreative toată vara. Merg la plajă, au ateliere de vacanță, iar unii dintre ei își vor petrece o perioadă la o fermă din județ, unde vor învăța să îngrijească animalele.

 

Articolul precedentBalșul, semaforizat inteligent de pe 20 iulie. De ce întârzie lucrările
Articolul următorCaravana SMURD ajunge în week-end în Olt. Cursuri gratuite de prim ajutor