După ce a atacat mai multe gospodării ale populaţiei, pesta porcină africană a ajuns şi la o fermă de porci din Olt. Boala a fost confirmată ieri în complexul de creştere a suinelor din Ipoteşti, construit recent de o mare companie din industria cărnii.

Ferma de porci construită de La Provincia în judeţul Olt a fost invadată de pestă. Veterinarii au confirmat în laborator prezenţa virusului şi au decis să ucidă preventivă toţi porcii din complex. „A fost confirmată pesta porcină africană şi la o exploataţie comercială de suine aflată în localitatea Ipoteşti, unde de astăzi, se aplică măsura uciderii tuturor porcilor, respectiv un efectiv de 3755 capete suine, conform planului de măsuri de combatere a bolii, aprobat în şedinţa CLCB (Comitetul Local de Combatere a Bolilor) din data de 31.10.2019”, a transmis printr-un comunicat de presă DSVSA Olt.

În comună a mai fost confirmat un caz de pestă porcină africană într-o gospodărie, unde au fost ucişi trei porci. Factorul uman este, se pare, sursa de transmitere a bolii în fermă. Exploataţia comercială de la Ipoteşti este ultima înfiinţată în judeţ.

 

 

Articolul precedentComuna din Olt cu toate ulițele asfaltate. Urmează introducerea rețelei de gaze
Articolul următorVandalism în centrul Slatinei. Tineri filmaţi când distrug mobilierul urban