Un dosar penal a fost deschis de polițiștii din Slatina în urma scandalului izbucnit la Spitalul Județean, unde în vestiarele a trei medici ortopezi au fost găsite 140 de radiografii ale unor pacienți.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că unul dintre medicii în culpă a reclamat că i-a fost spart vestiarul.

„La data de 12 martie am fost sesizați de către un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, despre faptul că i-au fost sustrase bunuri din fișetul personal. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor producerii evenimentului”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

O anchetă a fost declanşată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina după ce, marţi, în vestiarele a trei medici ortopezi au fost descoperite 140 de radiografii ascunse. Suspiciunea este că medicii foloseau documentele medico-legale să se șantajeze unii pe alții.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, a declarat că primele semne de întrebare au fost ridicate după ce unitatea medicală nu a putut pune la dispoziţia poliţiştilor o radiografie cerută în cazul unei cercetări penale. Răspunsul venit dinspre ortopezi a fost că radiografia nu mai există.

Marţi, o comisie de anchetă constituită de conducerea spitalului a găsit în vestiarele a trei dintre medici nu mai puţinde 140 de filme radiologice, cel mai vechi datând din anul 2015.

Articolul precedentPercheziții în trei județe într-un dosar de evaziune fiscală de aproape un milion de lei
Articolul următorHalda industrială a SMR Balş nu a fost închisă. România riscă sancțiuni uriașe din parte Uniunii Europeane