Două autoutilitare pentru stingerea incediilor, mai multe autovehicule de intervenţie şi o barcă vor fi achiziţionate de Consiliul Judeţean (CJ) Olt pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt şi pentru Jandarmeria Olt, prin proiectul „Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență în cadrul Consiliului Județean Olt și Municipalității Dolna Mitropolia, Bulgaria”, derulat cu fonduri europene.

Potrivit unui comunicat de presă remis de CJ Olt, contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat, săptămâna trecută. Proiectul, finanțat în cadrul Programului INTERREG V-A România – Bulgaria,  Axa prioritară 3 – O regiune sigură, Obiectivul specific 3.1. – Îmbunătățirea managementului comun în situații de risc în zona transfrontalieră, va fi implementat în parteneriat cu Municipalitatea Dolna Mitropolia din Bulgaria pe o perioadă de 36 de luni.

În valoare totală de 916.047,52 Euro – din care valoarea proiectului pentru Consiliul Județean Olt în calitate de lider – în sumă de 416.211,90  Euro și valoarea proiectului pentru partener, Municipalitatea Dolna Mitropolia, Bulgaria – în sumă de 499.835,62 Euro – proiectul își propune să îmbunătățească pregătirea și capacitatea autorităților cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență și de risc în zona transfrontalieră Olt – Pleven, respectiv în județul Olt și în districtul Pleven, prin achiziționarea unor echipamente necesare în acțiunile de prevenire a situațiilor de risc și de acțiune în situații de urgență și dezastre naturale.

Pentru Consiliul Județean Olt, proiectul prevede următoarele dotări:

autoutilitară de stingere cu capacitate crescută a rezervorului, 9000 litri – 1 bucată. Autoutilitara intervine în următoarele tipuri de riscuri: incendii forestiere, inundații, cutremure, alunecări de teren, accidente rutiere, accidente de circulație, accidente industriale, clădiri, evenimente publice importante;

autoutilitară – 1 bucată – pentru intervenții în activitățile zilnice ale ISU Olt;

ATV – 3 bucăți – pentru intervenții în activitățile zilnice ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt;

autovehicul (capacitate maximă 1600 cm2) – 3 bucăți – pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt;

barcă din fibră de sticlă – 1 bucată – pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt;

vestă de salvare – 5 bucăți – pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt;

sfoară – 100 de metri – pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Articolul precedentVacanță de neuitat pentru elevii din Teslui
Articolul următorLucrările la noul sediu al Ambulanței din Caracal încep în toamnă