Primăria Slatina scoate la licitaţie patru apartamente situate în diverse zone ale oraşului, preţul de pornire a licitaţiilor fiind stabilit în urma unei evaluări.

Este vorba despre următoarele imobile:

Apartamentul 18, situat în municipiul Satina, str. Crizantemei, nr.6, bl.6A, sc.A, et.4 – 30.000 euro, echivalentul a 140.000 lei, la cursul de schimb leu/euro comunicat de B.N.R. la data evaluării (1€ = 4,6556 lei);

Apartamentul 20, situat în municipiul Slatina, Aleea Lalelelor, nr.4, bl.FB5, sc. E, et.4 -29.600 euro, echivalentul a 143.000 lei, la cursul de schimb leu/euro comunicat de B.N.R. la data evaluării (1€ = 4,8402 lei);

Apartamentul 17, situat în municipiul Slatina, strada Cuza Vodă, bl.30, sc.B, et.4 –  29.500 euro, echivalentul a 143.000 lei, la cursul de schimb leu/euro comunicat de B.N.R. la data evaluării (1€ = 4,8402 lei);

Apartamentul 42, str. Nicolae Iorga, bl.9, sc.A, et.3, Slatina, jud. Olt – 17.700 euro, echivalentul a 86.000 lei, la cursul de schimb leu/euro comunicat de B.N.R. la data evaluării (1€ =4,8402 lei).

Potrivit proiectului de hotărâre prin care sunt scoase la licitaţie imobilele, acestea reprezintă „prețurile minime de pornire a licitației în vederea vanzării pentru fiecare imobil – apartament”.

Prețurile adjudecate în urma licitației, reprezentand prețurile de vanzare , se  vor achita de cumpărători, astfel:

a) – Cu plata în rate, în următoarele condiţii:

–         avans – minim 20 % din preţul de vânzare, care se va achita cu ocazia încheierii contractelor de vânzare-cumpărare în formă autentică;

–         diferenţa de 80 % din preţul de vanzare, se va achita în termen de maxim 10 ani de la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, în rate lunare egale, termenul scadent pentru plata fiecărei rate, fiind ultima zi lucrătoare din lună, pentru rata aferentă lunii în curs, plata urmând a se face în lei, la cursul de schimb leu/euro comunicat de BNR la data plăţii.

–         pentru plata în rate a sumelor datorate, se va percepe o dobandă anuală de 4% și ramane neschimbată pe toată perioada derulării contractului de vanzare-cumpărare cu plata în rate.

b) – Cu plata integrală din surse proprii ale cumpărătorului;

c) – Cu plata integrală, prin credit ipotecar sau prin programul „Prima casă”,

„La preţul stabilit în urma licitaţiei, se adaugă comisionul de vânzare, în cuantum de 1% din acesta, sumă ce se face venit la bugetul local al municipiului Slatina și se va achita de cumpărător la data încheierii contractului de vanzare-cumpărare în formă autentică”, se mai precizează în comunicatul citat.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentIa pastila SRS: Descoperiți acoperiții! Începeți cu Cîțu
Articolul următorBilanț coronavirus 24 februarie: 3337 de cazuri noi, 73 de decese și 969 pacienți la ATI