Proiectul demarat de Primăria Slatina, prin care toate lifturile vechi din oraș vor fi expertizate pentru a fi înlocuite este în plină desfășurare. Municipalitatea a trimis documentația pentru expertizarea primelor 50 de ascensoare, iar asociațiile care nu au depus încă dosarele sunt așteptate să aducă documentația.

Toate lifturile vechi din Slatina vor fi înlocuite. Este un proiect inițiat de Primăria Slatina, în care s-au înscris deja mai multe asociații de proprietari, cu un număr total de 60 de ascensoare care trebuie modernizate. Reprezentanții municipalității au precizat că, potrivit legislației, numai blocurile înscrise în asociații de proprietari pot beneficia de înlocuirea gratuită a lifturilor. „Am găsit soluția prin care să înlocuim lifturile de la blocuri, dar nu le putem înlocui dacă nu suntem într-o asociație de locatari. Interesați-vă, noi vă stăm la dispoziție și la primărie și la Patrimoniu și pe canalele de comunicare social media cu tot ce trebuie. Nu rămâne decât ca dumneavoastră să luați legătura cu noi sau cu asociațiile de proprietari, depuneți cereri și noi să vă rezolvăm problemele”, a declarat Emil Moț, primarul Slatinei.

Cei care nu au reușit încă să se organizeze pentru a cere înlocuirea lifturilor vechi sunt așteptați în continuare la Direcția Administrarea Patrimoniului. Vor primi ajutor pentru a respecta toate condițiile impuse de acest program.

Primăria Slatina a trimis deja la expertizare ISCIR documentația a 50 de ascensoare. După această procedură, va fi derulară licitația în vederea desemnării firmei care va înlocui lifturile. Municipalitatea a alocat 10 milioane de lei pentru modernizarea celor 90 de lifturi din oraș.

Articolul precedentProtest la o fabrică din Caracal. Angajații cer o majorare salarială de 40%- FOTO
Articolul următorCisternă încărcată cu o substanță periculoasă, răsturantă pe DN 65. Traficul a fost deviat- FOTO