Cei 200 de angajați ai unei fabrici din Caracal au oprit astăzi lucrul, în semn de protest față de salariile foarte mici pe care le primesc. Oamenii spun că lucrează în condiții grele, iar câștigul lunar este cuprins între 1.300 și 1.500 pentru un muncitor.

Sătui să fie mințiți de conducerea fabricii că vor primi salarii mai mari, angajații fabricii de vagoane Romvag, din Caracal, au oprit în această dimineață lucrul și au ieșit să protesteze. „Lucrăm în condiții grele, în toxicitate, iar salariile sunt foarte mici, între 2.110 și 3.200 lei brut. Ni s-a promis că vor crește salariile, dar nu s-a respectat această promisiune. Astăzi am întrerup lucrul, pentru câteva ore. Toți oamenii sunt în curtea fabricii. Noi credem că o majorare salarială de 40% ar fi suficientă și corectă, având în vedere condițiile în care lucrăm”, a spus unul dintre angajați.

În urma protestului, angajaților li s-a promis că vor fi reluate negocierile salariale.

În prezent, fabrica este deținută de un investitor american și produce capete pentru vagoane. În curând, va începe și producția de vagoane complete la fabrica din Caracal.

Articolul precedentParcări inteligente cu lift, din această toamnă la Slatina
Articolul următorPrimele 50 de lifturi din Slatina care vor fi înlocuite, expertizate ISCIR