Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt a dat primele amenzi, după restricțiile impuse în privința circulației animalelor. Regulile erau clare: circulația animalelor în lipsa unei supravegheri din partea veterinarilor este interzisă, iar târgurile de animale rămân închise.

Cu toate acestea, cei de la Direcția Sanitară Veterinară au constata că la Osica, în apropierea târgului săptămânal, oamenii încă mai vindeau animale, unele chiar necrotaliate. Veterinarii au fost nevoiți să aplice sancțiuni, mai ales că transmiseseră avertismente clare cu privire la transportul și comercializarea animalelor. „Au fost efectuate o serie de controale de către medicii veterinari și s-au constatat neconformități, abateri de la respectarea condițiilor sanitare veterinare în ceea ce privește funcționarea târgurilor de animale…Au fost informate persoanele responsabile de la primării pentru a nu mai permite această mișcare necontrolată și această comercializare de animale în această perioadă în care evoluează pesta porcină africană, drept pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 12.000 lei”, a  spus Venera Popa, purtătoarea de cuvânt a DSVSA Olt.

Amenzi au fost aplicate și fermierilor care au venit să vândă animale pentru care nu dețineau documente. „Au fost sancționați proprietarii de animale care de fapt nu au putut face dovada deținerii animalelor. Am fost aplicate patru amenzi în valoare totală de 6.000 lei”, a  mai spus Venera Popa.

Veterinarii, ajutați de polițiști și jandarmi, supraveghează atent transporturile de animale, în special din județele vecine afectate de pestă, Teleorman, Argeș și Dolj.

Articolul precedentAu început măsurătorile pe traseul drumului expres. La Bîrza ar trebui expropriate trei case pentru a face loc șoselei
Articolul următorO nouă plecare din PNL Olt. Ce motive sunt invocate