Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor (DJEP), serviciile locale de evidenţă a persoanelor şi Direcţia Generală Economică a Primăriei Slatina vor avea program prelungit, sâmbătă şi duminică, când în judeţul Olt se desfăşoară două referendumuri.

Măsura a fost luată de autorităţi pentru ca persoanele care nu pot vota deoarece au actul de identitate expirat sau pierdut să şi-l poată reînnoi, „la urgenţă”. Dacă programul Direcţiei Generale Economice a Primăriei Slatina va fi de la ora 8.00 la ora 2.00, la Evidenţa Persoanelor, programul este între ora 7.00 şi ora 21.00, în cele două zile de referendum.

Oltenii vor fi chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?”. Pentru ca această schimbare de denumire să se producă, la vot trebuie să se prezinte 30% dintre oltenii aflaţi în listele electorale permanente, iar 50% plus unu dintre aceştia să voteze „da”. Totodată, oltenii vor fi chemaţi să răspundă cu „da” sau „nu” cu privire la redefinirea termenului de familie din Constituţia României.

Un grup de iniţiativă, format din reprezentanţii unor asociaţii, ai autorităţilor judeţene şi locale, dar şi parlamentari din toate partidele, s-a reunit, anul trecut, la Caracal pentru a propune adăugarea la numele judeţului Olt a denumirii de Romanaţi, ca reparaţie istorică pentru vechiul judeţ din perioada interbelică ce avea reşedinţa la Caracal.

Din grupul de iniţiativă fac parte reprezentanţii unor asociaţii din Caracal, dar şi prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul din Caracal, Liviu Radu, viceprimarul Octavian Stănescu, alături de senatorii Paul Stănescu, Renică Diaconescu (ambii PSD), Siminica Mirea (fostă PNL) şi deputaţii social-democraţi Florin Iordache, Marius Iancu, Alexandru Stănescu şi Dan Ciocan. De asemenea, iniţiativei de adăugare a numelui de Romanaţi la cel al judeţului Olt a aderat şi episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Preasfinţitul Sebastian.

Articolul precedentUn nou program „Casa verde”, gata de start. Peste 250 de olteni și-au montat panouri solare în prima serie
Articolul următorSens giratoriu nou într-un cartier din Slatina