Agenția Fondului pentru Mediul pregătește un nou program „Casa verde”, care le va permite proprietarilor de locuințe să își instaleze gratuit panouri fotovoltaice. Ieri s-a încheiat dezbatere publică a noului proiect, urmând ca toate propunerile și observațiile să fie centralizate, pentru a se redacta varianta finală a programului.

„Casa verde” va fi de data aceasta cu panouri fotovoltaice care să producă energie electrică pentru uz casnic, în timp ce în seria trecută s-au decontat instalații cu panouri solare și pompe de căldură. Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Olt, care au gestionat cererile depuse în 2016, în prima serie a programului, urmăresc și ei cu interes noua versiune. Vor fi și de această dată multe persoane interesate să instaleze astfel de sisteme subvenționate de stat. „Așteptăm varianta finală a ordinului de ministru, pentru a ști dacă instituția noastră va fi implicată și acum în derularea programului. Noi suntem pe final cu decontările la proiectele depuse pentru seria din 2016, în sensul că mai așteptăm o singură persoană cu dosarul de decontare. Alți 252 de beneficiari au dus la bun sfârșit aceste proiecte, au depus la timp documentația și au primit cei 6.000 lei pentru achiziționarea și montarea panourilor solare. Au fost doar câțiva care nu au mai adus dosarele de decontare, să își primească banii”, a explicat Daniela Bălșanu, purtătoarea de cuvânt a APM Olt.

Ministerul Mediului a anunțat că programul va avea alocat un buget 100 de milioane de euro, astfel încât 26.000 de gospodarii vor putea sa beneficieze de aceasta finanțare.

Articolul precedentSoţia unui om de cultură din Olt a încetat din viaţă. „Ea a trăit în umbra lui“
Articolul următorProgram prelungit pentru cei care vor să-şi schimbe buletinul, în zilele referendumului