Elena Ghencea, soţia regretatului om de cultură Visi Ghencea, s-a stins din viaţă, miercuri, la un spital din Capitală, după o îndelungă luptă cu o maladie necruţătoare.

Elena Ghencea avea 64 de ani, şi din anul 2014 ieşise la pensie de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Valeru Ciurea, un apropiat al familiei Ghencea, a declarat că a fost o prezenţă discretă în viaţa publică, trăind „în umbra lui Visi”.

„Niciodată n-a fost în lumina reflectoarelor, ea a trăit în umbra lui Visi. Ştiu că au adus-o aseară de la Bucureşti. Fusese operată, însă ulterior boala s-a extins”, a afirmat Ciurea.

Înmormântarea Elenei Ghencea va avea loc, vineri, 5 octombrie, în jurul orei 12.00, la Cimitirul Strehareţ.

Omul de cultură şi actorul slătinean Visi Ghencea a murit, la doar 54 de ani, pe 23 decembrie 2009, la un spital din Bucureşti. La 6 luni de la moartea omului de cultură slătinean, Visi Ghencea, prietenii i-au publicat lucrarea sa de doctorat „Elemente de etnologie juridică şi drept cutumiar prezente în viaţa aşezărilor rurale din judeţul Olt”. În 2010, el a primit, post-mortem, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Slatina.

Articolul precedentSistem de irigații modern la Clubul Nautic. 700 de aspersoare vor întreține spațiile verzi
Articolul următorUn nou program „Casa verde”, gata de start. Peste 250 de olteni și-au montat panouri solare în prima serie