O dată cu ridicarea restaurantului McDonald’s, autoritățile din Slatina se gândesc deja la lărgirea străzilor și montarea de sensuri giratorii în zonă. Vor evita astfel aglomerația care va apărea după amenajarea parcului și construirea mall-ului, dacă și aceste două proiecte se vor concretiza.

Un restaurant celebru, un parc, dar și un mall sunt proiectele Primăriei Slatina care încep să prindă contur pe terenul fostei unități militare din Slatina. O dată cu implementarea lor o să apară însă și probleme în trafic. Intrarea în parc, dar și accesul către McDonald’s se vor face și din strada Tunari, de aceea  va nevoie de lărgirea ei, spun autoritățile. De asemenea, la ieșirea în Bulevardul A.I. Cuza ar putea avea loc blocaje în trafic, dacă nu vor fi montate sensuri giratorii sau chiar semafoare. „O să dezvoltăm parcul, o să dezvoltăm probabil și mall-ul și atunci va fi nevoie probabil de un sistem de sensuri giratorii, nu neapărat semafoare. Strada tunari o să o lărgim, dacă totul iese cum trebuie, inclusiv mall-ul. Vom lărgi strada Tunari, vom face patru benzi acolo, ca să fie în paralel cu Artileriei pe patru benzi, pentru că zona aceea va fi foarte aglomerată, dacă lucrurile ies cum trebuie”, a precizat primarul Slatinei, Emil Moț.

O dată cu amenajarea parcului, în această zonă va mai fi încă o stradă, paralelă cu A.I. Cuza, care să lege Tunari de Artileriei, astfel că va fi nevoie de un alt proiect de sistematizare rutieră. Toate acestea vor fi satbilite de municipalitate, în colaborare cu reprezentanții Direcției Administrarea Străzilor și Iluminatului Public. Aceștia vor cere și avizul poliției rutiere pentru modificările propuse pentru fulidizarea traficului.

Articolul precedentE oficial! Un restaurant celebru vine la Slatina. Primăria a semnat contractul de concesiune
Articolul următorProiect pilot de topire a zăpezii de pe alei, implementat la Slatina