Primăria Slatina va amenaja o instalație de topire a zăpezii, o dată cu reabilitarea zonei de la intrarea pe Esplanadă și de la statuia lui Alexandru Ioan Cuza. Autoritățile vor să evite astfel pătrunderea mașinilor de deszăpezire în zona pietonală, care va avea pavaj nou. Dacă se va dovedi eficient, sistemul va fi extins și pe Esplanadă.

Fără utilaje de deszăpezire sau muncitori care înlătură zăpada cu lopata de pe alei. Este un proiect pe care autoritățile din Slatina vor să îl pună în aplicare, mai întâi în zona aflată în reabilitare, în zona statuii lui Cuza. „Este un proiect pilot, încercăm să vedem cum va funcționa. Există niște impedimente pentru că e un consum de energie destul de mare și nu avem în zonă un PTCZ, dar încercăm să găsim altă soluție. Va fi gata în două luni și vedem cum va funcționa la iarnă”, a spus Emil Moț, primarul Slatinei.

Proiectul s-ar putea extinde și pe Esplanadă, anul viitor, explică edilul. „Esplanada va fi gata în primăvară spre vară și dacă totul merge bine cu sistemul de degivrare și nu va trebui să băgăm mașini mari ca să scoatem zăpada, același lucru în vom face și pe Esplanadă”, a mai spus Emil Moț.

Reabilitarea Esplanadei se va face pe fonduri de la bugetul local, în cadrul unui proiect care are deja studiul de fezabilitate realizat. Execuția lucrării va fi scoasă la licitație în perioada următoare.

Articolul precedentProiect de sistematizare rutieră în zona Unității Militare. Strada Tunari, cu 4 benzi
Articolul următorVicepremierul Stănescu vrea o reproducere a Coloanei Infinitului, în faţa Casei Poporului