Primăria Slatina caută soluții pentru fluidizarea traficului din oraș. Autoritățile au realizat mai multe proiecte pe fonduri europene, prin care vor să achiziționeze autobuze și biciclete electrice, dar și stații inteligente, cu încărcare rapidă. Cu aceste investiții finalizate, mulți cetățeni vor renunța la mașini.

Slatina ar putea fi traversată mai ușor cu autobuzul sau cu bicicleta, dacă ar exista mijloace de transport în comun rapide și eficiente, dar și piste pentru biciclete. Pentru a convinge cât mai mulți slătineni să lase acasă mașinile și să apeleze la aceste soluții ecologice, autoritățile au gândit mai multe proiecte pentru care solicită fonduri europene. „În principal mergem în aceeaşi linie- ceea ce înseamnă sistemul de transport, 10 autobuze noi, staţiile ecologice, staţiile de autobuz, 46 de noi staţii ( se numeşte Intelibus, adică staţii cu wi-fi, cu reclame, cu încărcare rapidă, pentru că dacă vom trece – şi cu siguranţă vom trece – pe autobuze electrice, fiecare staţie va avea nevoie de o staţie de încărcare rapidă) pe acestea reprezintă fiecare câte un proiect. Alt proiect, reabilitare a două străzi pe unde vor circula noile autobuze, strada Vintilă Vodă şi strada Văilor, mai avem doă mari proiecte de construcţii, adică noua grădiniţă şi creşă de la unitatea militară – un proiect de 15 milioane lei, precum şi reabilitarea Liceului Tehnologic PS Aurelian. (…) tot la ADR mai avem pistele de biciclete şi staţiile de încărcare rapidă pentru bicicletele electrice”, a explicat primarul Slatinei, Emil Moț.

Atât pistele de biciclete cât și traseele autobuzelor au fost proiectate să traverseze orașul, din partea de jos a orașului și până către cele două zone industriale din Slatina. Astfel, o parte din cei care merg acum cu mașina la serviciu ar putea circula mai rapid, în viitorul apropiat, cu autobuzul sau cu o bicicletă electrică.

Primăria Slatina a depus, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, 12 proiecte prin care solicită fonduri europene pentru dezvoltarea orașului. Primul dintre acestea, cel de modernizarea totală a  sistemului de iluminat stradal, a fost semnat ieri.

Articolul precedentS-a lansat licitația pentru cadastrarea integrală a 8 comune din Olt. Care sunt acestea
Articolul următorRareș Bogdan, întâlnire cu alegătorii din Slatina și Balș