Studiul de fezabilitate pentru proiectul de construirea a grădiniței și creșei de la fosta unitate militară din Slatina e gata. Documentația a fost aprobată astăzi și de consilierii locali, urmând ca documentația să fie depusă pentru obținerea de funduri europene. În imobilul nou vor fi în total șase grupe de copii.

Proiectul de construcție a grădiniței noi din Slatina prinde contur. Studiile preliminare, care stabilesc detaliile investiției au fost finalizate și supuse aprobării consiliului local. Este vorba despre o clădire nouă, cu etaj, cu o suprafață totală de peste 2.500 de metri pătrați, care va fi construită pe suprafața de teren alocată acestui proiect, în locul fostei unități militare.

„S-au aprobat studiul și indicatorii tehnico-economici pentru construirea unei grădinițe pe strada Tunari nr.1. Este vorba despre o suprafață de teren de 3.500 de metri pătrați aferenți acestei grădinițe, care derivă din dezmembrarea din cei 72.000 metri pătrați ai fostei unități militare”, a spus Claudiu Stăncioiu, viceprimar al Slatinei.

Banii necesari pentru derularea investiției vor fi asigurați în mare parte din fonduri europene, documentația urmând să fie depusă pe Axa 4 a Programului Operațional Regional. „Este un proiect care se va depune pe Axa 4, pe fonduri europene. Undeva la începutul anului viitor vom intra probabil în procedura de precontractare. Este vorba doar de acte care mai trebuie depuse și ulterior vom anunța într-o conferință de presă demararea construcției” ,a mai spus Claudiu Stăncioiu.

La parterul imobilului vor fi trei grupe de creșă, cu o capacitatea de 27 de copii, iar la etaj trei grupe de grădiniță cu program prelungit, cu o capacitate de 60 de copii. Noua clădire are alocată o parcelă de 3.500 de metri pătrați, conform documentației realizate de Direcția Administrarea Patrimoniului Slatina.

 

Articolul precedentCentru social pentru bătrânii din Vitomirești. Ce servicii le vor oferi autoritățile
Articolul următorDrumul dintre Cârlogani și Morunglav, modernizat de Consiliul Județean. De unde vin banii