Fabrica de cabluri Prysmian vrea să mai cumpere încă 5 hectare de teren în parcul industrial din Slatina, pentru a-și extinde activitatea. Municipalitatea a anunțat că își va menține facilitățile fiscale pentru investitorul italian, respectiv scutirea de la plata impozitelor pe terenuri și clădiri și de taxe la obținerea autorizației de construire.

După ce, în anul 2014, a cumpărat 17 hectare de teren în parcul industrial din Slatina, compania italiană Prysmian vrea să mai cumpere încă 5 hectare, pe care să construiască încă o hală de producție. Municipalitatea a purtat discuții și a făcut primele demersuri în vederea vânzării suprafeței respective.„ Astăzi am aprobat o dezlipire pe o suprafață de aproximativ 5 hectare din terenul parcului industrial. Este un demers pe care îl facem îi urma unei discuții cu cei de la Prysmian. Știți că atunci când s-a deschis prima fabrică, în 2016, aceasta a fost prima etapă a investiției. Acum am căzut de acord pe suprafața de teren necesară extinderii fabricii Prysmian. Astăzi am aprobat dezlipirea în Consiliul Local, urmează procedurile legale, apoi terenul intră în proprietatea celor de la Prysmian”, a spus Emil Moț, primarul Slatinei

Autoritățile îl vor scuti pe investitor de plata taxelor în vederea obținerii autorizației de construire, dar și de impozitele pe teren și pe clădirile construite.

Articolul precedentDeparte de familiile lor, se distrează la atelierele de vacanță- FOTO
Articolul următorMezeluri cu Samonella, retrase din magazinele Lidl. Ce spun veterinarii din Olt