Localitatea Vădastra, din judeţul Olt, a ajuns la o rată a incidenţei de 10.57%, în urma a 13 cazuri de infectare în ultimele 14 zile. DSP Olt a demarat o ancheta epidemiologică, în baza căreia va fi solicitat către INSP avizul de carantinare.

Aflată în scenariul roşi, comuna Vădastra a atins, astăzi, cea mai mare rată de infectare COVID-19 de la nivelul judeţului Olt. Cu 13 cazuri COVID-19, incidenţa este de 10.57% cazuri la mia de locuitori. Autorităţile iau în calcul varianta carantinării.

„DSP Olt a demarat o anchetă epidemiologică, care va fi transmisă spre avizare INSP-ului. În funcţie de răspuns, localitatea va fi sau nu carantinată. Asta depinde de mai mulţi factori. Dacă se consideră că sunt cazuri în familie, fără transmitere comunitară, atunci este posibil ca avizul să fie negativ. Sunt 13 cazuri confirmate în comună, unele sunt în familie, altele singulare”, a precizat Ionela Asan, şefa Cancelariei Prefecturii Olt.

O altă comună cu o rată mare de infectare este Studina, care are o incidenţă de 3,40 cazuri la mia de locuitori.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentFOTO: Dezastrul dintr-un oraş din Olt. Străzi pline de mocirlă, la fiecare ploaie
Articolul următorClotilde Armand, reacție în scandalul gunoaielor din sectorul 1: Invit la discuții firma DETACO LTD, acționarul majoritar al companiei Romprest