Toate școlile și grădinițele trebuie să ofere elevilor apă, săpun și prosoape de hârtie pentru igiena mâinilor, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt. Ei mai precizează că au dispus ca în unitățile de învățământ să existe substanțe dezinfectante în cantități suficiente. Toate aceste cerințe vin însă în contextul în care în județ mai sunt grădinițe cu toaletele în curte și fără apă curentă.

Indiferent dacă trăiesc la sat sau la oraș, elevii trebuie să aibă apă, săpun și prosoape de hârtie pentru igiena mâinilor. Cel puțin asta au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică  Olt tuturor unităților de învățământ, în timpul ultimelor controale efectuate în județ. „DSP a făcut următoarele recomandări permanente pentru toate unitățile școlare: asigurarea amenajării de surse proprii de apă în mediul rural, controlate din punct de vedere al potabilității. În mod excepțional și până la realizarea unor astfel de rețele se vor monta recipiente care să asigure minimum 3-4 litri de apă pe elev pe tură pentru spălatul mâinilor după servirea gustării și folosirea grupurilor sanitare. Aprovizionarea ritmică și în cantități suficiente cu materiale și substanțe de curățenie, precum și cu substanțe dezinfectante pentru igienizarea curentă zilnică”, a  spus Marius Bodescu, director DSP Olt

Recomandările medicilor par însă imposibil de pus în practică, în condițiile în care mulți copii de grădiniță folosesc în continuare toaletele din curte. „Există unități școlare care au grupuri sanitare în exterior sau neracordate la sursa proprie de apă, dar dispun de chiuvete în incintă, pe hol, sau de bazine cu lavoare în sălile de clasă pentru igiena mâinilor. Acestea sunt: grădinița Morunești din Morunglav, Grădinița Perieții de Sus, Grădinița Crăciunei, grădinița Călinești din Radomirești și Grădinița Cioflanu, Dăneasa”, a mai spus directorul DSP.

În fiecare unitate școlară ar trebui să se regăsească și substanțe dezinfectante pentru podele, pervazuri și grupuri sanitare, săpun și prosoape de hârtie pentru igiena mâinilor, mai sune directorul DSP Olt. Direcția va verifica, în perioada următoare dacă toate aceste măsuri vor fi puse în aplicare.

 

Articolul precedentScandalul radiografiilor de la Spitalul Slatina. Unele aparțineau altor medici
Articolul următorFocare de varicelă în două unități de învățământ din Olt