Doi dintre medicii în dulapurile cărora au fost găsite zeci de radiografii au explicat astăzi de ce țineau acolo documentele medicale. Ei au precizat că filmele nu aparțineau pacienților internați, ci cazurilor pe care le urmăreau de mai multă vreme. Din primele verificări rezultă însă că unele dintre ele aparțineau altor medici, nu celor în vestiarele cărora au fost găsite.

Medicii ortopezi acuzați că păstrau în mod necorespunzător radiografiile pacienților au făcut primele declarații despre această situație. S-au arătat contrariați de decizia comisiei de disciplină de a verifica vestiarele și au explicat că documentele medicale nu erau ale pacienților internați. „Este un proces verbal în care spun că s-au găsit la mine 42 de radiografii. Habar nu am! Cred că și acasă am câteva radiografii. Orice medic are radiografii. Nu vorbim de radiografii ale pacienților din spital”, a spus Ion Grămăticu, unul dintre ortopezii anchetați.

El a infirmat informația potrivit căreia radiografiile erau păstrate pentru a fi folosit într-un eventual șantaj între medici. „Șantaj, ce? Emoțional? Noi medicii suntem considerați niște infractori?”, a mai spus Grămăticu.

Conducerea spitalului spune însă că radiografiile nu aveau ce sa caute în dulapurile medicilor și va continua ancheta demarată ieri. „Nu au avut nicio explicație în momentul în care s-a efectuat controlul. Unul a spus că erau cazuri interesante din punct de vedere al patologiei. La momentul aceste toate radiografiile vor fi controlate și se va vedea dacă aparțineau medicilor de la care au fost luate sau altor medici.  Se pare că unele nu erau ale medicilor la care au fost găsite în vestiar” a spus Florin Popa, directorul medical al spitalului.

Articolul precedentMagazin din Slatina, ţepuit prin metoda „pay point”
Articolul următorRecomandarea Direcției de Sănătate Publică: apă, săpun și prosoape de hârtie în toate școlile