30% dintre cei care au votat pe site-ul primăriei, până luni dimineaţa, au ales ca noul parc construit pe o parte din terenul fostei unităţi militare din Slatina să se numească „Eroilor”. Votul se încheie pe 27 august.

Municipalitatea a lansat, săptămâna trecută, un sondaj prin care i-a invitat pe slătineni să leagă numele noului parc din Slatina. Oamenii au de ales din din cinci variante, „Eroilor” fiind cea mai votată, până acum. „Tineretului” sau „Dorobanţi” se numără printre denumirile preferate de slătineni.

Potrivit rezultatelor afişate pe site-ul oficial al Primăriei Slatina, lucrurile stau în felul următor:

Vlaicu Vodă – domnitorul care a înfăptuit prima atestare documentară a Slatinei -5%;

Slatina Parc – este cel mai mare parc al municipiului – 14%;

Eroilor – este construit pe amplasamentul unei foste unităţi militare – 30%;

Dorobanţi – denumirea pe care fosta unitate militară a purtat-o în perioada 1877 – 2004 a fost „Regimentul 3 Dorobanţi Olt” – 21%;

Tineretului – facilităţile şi oportunităţile oferite de noul parc vor atrage tinerii – 29%.

Votarea se încheie pe 27 august, iar fiecare cetățean va avea privilegiul de a vota pe site-ul primăriei (accesând linkul http://www.primariaslatina.ro/) varianta denumirii pe care o consideră potrivită atribuirii noului parc aflat pe terenul fostei unității militare.

Noul parc din Slatina va fi inaugurat la finalul acestei luni. Pe lângă spaţiul verde, noul parc va avea şi un teren de sport, o pistă de alergare de tartan şi un spaţiu comercial cu terasă. Totodată, parcul va avea şi o parcare pentru 200 de locuri.

Investiţia pentru construcţia acestui parc de peste trei hectare se ridică la aproape 15 milioane de lei, fonduri din bugetul local al Primăriei Slatina.

Articolul precedentStreet Food Festival Slatina. Şapte motive pentru a veni la prima ediţie
Articolul următorZeci de permise de conducere, reţinute de poliţiştii olteni în cele patru zile de minivacanţă. Ce amenzi s-au dat