Consilierii locali din Caracal şi-au dat acordul pentru transmiterea unui imobil din domeniul public al municipiului oltean în cel al statului, în vederea dării în administre Ministerului Apărării Naţionale. Este vorba despre o clădire de patrimoniu care a servit drept policlinică, în trecut, şi care va deveni ambulatoriu pentru soldaţii străini şi români din zona de sud a României.  

După reabilitare, modernizare şi dotare, imobilul va deservi Brigada Multinaţională din Craiova, dar şi personalul militar de la Deveselu.

„Având în vedere procesul de reorganizare şi modernizare a armatei prin realizarea unor capabilităţi operaţionale în parteneriat cu forţele SUA staţionate pe teritoriul României şi perspectiva de dezvoltare a celor existente în zona judeţului Olt, este necesară asigurarea unor servicii medicale şi de asistenţă psihologică pentru unităţile Ministerului Apărării Naţionale din judeţul Olt”, se arată în expunerea de motive ataşată hotărârii.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunţat, în urmă cu aproximativ o lună, planurile ministerului pentru imobilul din Caracal.

„Vedem totul în ansamblu, nu doar investiţiile de aici de la Brigada Multinaţională, dar şi investiţii pe care le facem la batalionul care este la Caracal. Tot la Caracal, am anunţat că vom prelua de la primărie un spaţiu care a fost cândva o policlinică a Ministerului Apărării Naţionale şi vom face un ambulatoriu extrem de modern pentru a putea deservi nevoile Brigăzii”, declara Fifor.

Articolul precedentSlatina: Deșeurile din construcții, depozitate în containere speciale. Amenzi de până la 2.500 lei pentru cei care nu respectă regula
Articolul următorCâinii cu stăpân din Slatina, sterilizați gratuit de o fundație