Fostul administrator public al comunei Coteana, Marius Cătălin Ţonea, este cercetat de poliţişti după ce, în şedinţa legislativului local de joi după-amiază, a îmbrâncit-o şi a înjurat-o pe secretara localităţii, Diana Anghelescu.

Scandalul a pornit după ce Ţonea n-a reuşit să fie impus drept administrator al societăţii cae se ocupă de alimentarea cu apă în comuna Coteana, Aquavera. Consiliul local a ales să-i prelungească mandatul actualului administrator iar Ţonea, susţinut de PNL, şi-a ieşit din minţi.

„Noi am vrut să-i prelungim mandatul actualului administrator pentru că am avut un audit acolo şi s-a dovedit că omul şi-a făcut treaba. Ţonea a făcut foarte urât, a îmbrâncit-o şi înjurat-o pe doamna secretară şi am chemat poliţia”, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar al comunei Coteana.

Poliția a fost sesizată prin 112, iar ședința de consiliu a fost suspendată.

„Ieri, 29 august a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Coteana au fost sesizați despre faptul că în cadrul Sedinței de Consiliu a Primăriei comunei Coteana ar fi avut loc un conflict între două persoane. Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului și din primele verificări au constatat faptul că în cadrul ședinței Consiliului Local Coteana, ar fi avut loc o altercație între un bărbat, de 46 de ani, din localitate și o femeie, de 38 de ani, din municipiul Slatina, pe fondul unor discuții în contradictoriu. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii altercației”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Surse locale spun că Marius Ţonea a fost consilier din partea PSD, în trecut, iar până de curând a ocupat funcţia de administrator public al comunei Coteana, fiind demis de actualul primar.