O dată cu numirea noul prefect al judeţului Olt, se va reveni la echipa de conducere cu doi subprefecţi, conform Codului Administrativ care a intrat în vigoare recent.

Surse politice au confirmat pentru Gazeta Nouă că noul prefect de Olt va fi Angela Nicolae, şef al Serviciului Resurse Umane și Managementul Unităților Sanitare din cadrul Consiliului Judeţean Olt.

Pentru funcţia de subprefect, deţinută până acum de Radu Ioniţă, susţinut de partidul ALDE, a fost propus Florin Dumitru, din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt, fost adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt.

Deşi propunerea pentru Florin Dumitru a fost votată de forurile de conducere al ALDE Olt, aceleaşi surse politice susţin că există şanse ca ambii subprefecţi să vină din partea PSD.

În primă fază, pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de miercuri, se va afla numirea Angelei Nicolae în funcţia de prefect al judeţului. Ulterior, într-o altă şedinţă a Executivului şi după negocieri la nivelul Alianţei PSD-ALDE, vor fi nominalizaţi şi ocupanţii funcţiilor de subprefect.

Premierul Viorica Dăncilă i-a demis pe prefectul şi subprefectul de Olt, Petre Neacşu şi Radu Ioniţă, în urma cazului crimei de la Caracal. Dăncilă a declarat că l-a chemat din concediu pe prefect, special pentru a-l demite.

Articolul precedentPacient cu accident vascular, salvat printr-o procedură medicală efectuată în premieră la Spitalul Slatina
Articolul următorDIICOT, solicitare către Primăria Caracal. Ce vor sa afle procurorii despre criminalul Dincă