Noul an școlar ar trebui să înceapă în cele mai bune condiții, în Slatina. Chiar dacă bugetul primit din partea Guvernului pentru investițiile în școli și grădinițe a fost mult diminuat, primăria a alocat fonduri din bugetul propriu, pentru ca școlarilor să nu le lipsească nimic.

În clase curate, clădiri îngrijite, cu tot ce este necesar pentru o educație de calitate. Așa vor începe școala copiii din Slatina. Autoritățile locale au avut grijă ca fiecare unitate să primească bani pentru igienizarea spațiilor și reparații. În total, aproximativ 15 milioane de lei sunt alocați în fiecare an din bugetul local pentru cheltuieli și investiții in școli și grădinițe, explică primarul Emil Moț. Anul acesta însă, efortul municipalității a fost unul și mai mare, pentru că banii primiți de la Guvern au fost mult mai puțini decât în anii precedenți. Avem în jur de 15-16 milioane, bani care ajung la școli în fiecare an pentru investiții și cheltuieli curente. Efortul bugetar al Primăriei Slatina este destul de mare, dar educația e foarte importantă pentru noi. Anul acesta, pe partea de investiții avem o diminuare de sumă pentru că, conform noii formule de calcul a Guvernului, Primăria Slatina a fost lăsată fără destul de mulți bani. Anul acesta, pe investiții în școli ne-au fost alocați 2,9 milioane lei, față de 6-7 milioane în anii trecuți”, a declarat Emil Moț.

Pe lângă banii primiți pentru igienizare și reparații, multe școli din Slatina au primit fonduri și pentru dotări sau extinderi de clădire. „Toți au avut bani pentru curățenie. La unele am mai cumpărat table inteligente, la Școala 7 construim o sală de sport, la Minulescu avem lucrări de vreo 11 milioane pentru a termina și ultimul corp, iar la GPP nr.8 se construiește un corp de clădire nou”, a explicat primarul.

 

Articolul precedentZile de poveste pentru câștigătorii Disney Cup. Cum se distrează la Paris- FOTO
Articolul următorSlatina: Profesoară prinsă de poliţiştii locali furând flori din Parcul Tineretului