Furnizorii care au adus echipamentele pentru depozitul de deșeuri de la Bălteni au venit să pună în funcțiune utilajele. În perioada următoare ei trebuie să predea halda complet funcțională, urmând ca cei de la Salubris să o gestioneze în continuare.

După încheierea contractelor cu cele două firme care se vor ocupa de colectarea și gestionarea deșeurilor, reprezentanții Consiliului Județean (CJ) au luat legătura cu furnizorii de echipamente. Sunt firme specializate, care au instalat toate utilajele în depozitul de la Bălteni, recepționat în urmă cu doi ani. „În această perioadă suntem în etapa în care furnizorii de echipamente vin să le pună în funcțiune, pentru ca atunci când vor fi preluate de Salubris să fie totul pus la punct. Am discutat și posibilitatea încheierii unor contracte de consultanță cu firme specializate în utilizarea acestor echipamente, cel puțin în primele luni de la punerea în funcțiune”, a spus Virgil Delureanu, vicepreședintele CJ Olt.

Depozitul de la Bălteni a fost construit în cadrul proiectului de management al deșeurilor, derulat de Consiliul Județean cu sprijin financiar european. Depozitul a fost recepționat în septembrie 2016. Acesta are o capacitate de 3.560.000 metri cubi. Este vorba despre prima celulă de depozitare a deşeurilor, care are o capacitate de 880.000 metri cubi şi o perioadă de funcţionare de 10 ani. Tot pe amplasamentul depozitului de la Bălteni s-a construit şi o staţie de sortare cu o capacitate totală de 29.000 tone pe an, o staţie de tratare levigat, un sistem de colectare a gazului, dar şi sistem de alimentare cu apă şi energie electrică, drumuri de acces şi alei interioare sau pavilionul administrativ.

Articolul precedentDisjungere în dosarul fostului primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, acuzat de o devalizare de peste cinci milioane lei
Articolul următorFonduri europene pentru Teatrul de vară din Caracal. Investiţia depăşeşte şase milioane de lei