Preşedintele ALDE Olt, deputatul Mihai Niţă, a declarat că alianţa partidului său cu PSD continuă deocamdată, la nivel local. El a adăugat că nu înţelege strategia lui Călin Popescu Tăriceanu, care a retras partidul de la guvernare şi a renunţat la candidatura la prezidenţiale în favoarea actorului Mircea Diaconu.

Niţă reclamă că şefilor de filiale nu li s-a explicat foarte clar care este strategia partidului, având în vedere ultimele schimbări de pe scena politică. El a adăugat că este necesară o întâlnire cu membrii ALDE Olt, dar şi cu colegii din alianţă.

„Deocamdată, mergem înainte. Problema este că noi trebuie să ne vedem, zilele astea, organizaţiile de la oraşe şi de la judeţ, să le spunem oamenilor care este situaţia. Eu vreau să-i conving să rămânem uniţi şi să înţelegem foarte bine că, deocamdată, sincer, eu n-am înţeles această strategie aplicată de domnul Tăriceanu. Nu ştiu dacă va face bine filialei sau va face rău. Atunci, trebuie să înţelegem strategia, care nu ni s-a explicat, nu ni s-a spus ceva care să ne fie foarte clar. Cel puţin mie nu-mi este clar, poate alţii au înţeles ce trebuie. Trebuie să facem o analiză şi să le spunem oamenilor: asta e situaţia partidului nostru, uite unde putem ajunge aplicând strategia asta, unde unde puteam ajunge, dacă era Tăriceanu candidat. Facem o simulare de variante şi vedem”, a declarat Mihai Niţă.

Parlamentarul admite că o dată cu ieşirea ALDE din Guvern, reprezentanţii PSD pot decide oricând să demite oamenii susţinuţi de partidul lui Tăriceanu pe funcţii de conducere, în teritoriu.

„Cei din PSD pot să facă ce vor ei, acum. Noi nu mai putem să-i rugăm, să intervenim. Sigur că se mai pot face înţelegeri la nivel de judeţ – sunt câteva localităţi unde am susţinut viceprimarul. PSD poate să decidă, este într-o situaţie în care ei fac cărţile, în judeţul Olt”, a mai declarat Niţă.

ALDE a decis, luni, ca partidul să iasă de la guvernare şi să îl susţină pe candidatul independent Mircea Diaconu la preşedinţie, a anunţat preşedintele partidului Călin Popescu Tăriceanu.

Anterior şi Pro România a anunţat că îl va susţine pe Mircea Diaconu, cele două formaţiuni urmând să facă o alianţă în acest sens.

Articolul precedentINCENDIU de proporţii în Slatina. Ard o vilă şi o altă casă din apropiere
Articolul următorUn nou sens giratoriu, testat zilele acestea în Slatina