Vicepremierul Paul Stanescu reactioneaza inaintea primei sedinte a guvernului, dupa publicarea raportului MCV pe 2018 al Comisiei Europene, joi 15 noiembrie 2018, la Palatul Victoria din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFX FOTO

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, ar urma să preia funcţia de preşedinte executiv al Partidului Social Democrat, până la organizarea unui congres al partidului.

Potrivit unor surse politice, actualul preşedinte executiv, premierul Viorica Dăncilă, vrea să facă echipă cu cei care, anul trecut, au semnat o scrisoare prin care îi cereau lui Liviu Dragnea să se retragă de la conducerea partidului.

Astfel, Dăncilă, care a preluat interimar funcţia de preşedinte al PSD, după condamnarea lui Dragnea, îi vrea pe Paul Stănescu, pe funcţia de preşedinte executiv, iar pe Marcel Ciolacu, preşedintele PSD Buzău, în locul lui Codrin Ştefănescu, pe funcţia de secretar general.

Noua echipă de conducere a PSD ar urma să fie validată în Comitetul Executiv Naţional, care se va desfăşura marţi seara.

Paul Stănescu a afirmat, luni, că este în stare de şoc după condamnarea liderului partidului, Liviu Dragnea, precizând că regretă ceea ce i se întâmplă acestuia.

„Sunt sub stare de şoc şi nu pot să fac declaraţii. În primul rând sunt şi eu om ca şi dumneavoastră şi e foarte dificil într-o asemenea situaţie să faci declaraţii de presă”, a spus Stănescu, la sediul din Băneasa al PSD, după şedinţa conducerii social-democraţilor.

Întrebat dacă regretă ce i se întâmplă lui Dragnea în aceste zile, Stănescu a răspuns: „Da”.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Luni după-amiaza, la câteva ore de la pronunţarea sentinţei, Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat. El va sta în carantină 21 de zile, perioadă în care i se vor efectua analize medicale, un examen psihologic şi se vor stabili activităţile pe care le va urma pe perioada detenţiei.

Articolul precedentINCOMPATIBILITATE. Ce a făcut un funcţionar public de la o primărie din Olt
Articolul următorPaul Stănescu: „Avem puterea de a reveni în topul preferințelor electoratului“