Autoritățile din Caracal și o fundație care ajută comunitățile de romi și-au dat mâna pentru a înființa un centru medico-social în municipiu. Acesta va fi inaugurat sâmbătă, când vor avea loc și primele acțiuni comunitare. Un medic va acorda asistență atât adulților cât și copiilor care suferă de diferite afecțiuni.

Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate SASTIPEN inaugurează, pe 17 noiembrie, un centrul comunitar de asistență medico – socială, în Caracal, pe Strada Carpati. „Centrul Comunitar de Asistență Medico – Socială reprezintă un concept inovator, dezvoltat și implementat de Sastipen cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local ale municipiului Caracal. Acțiunea se înscrie în cadrul proiectului “zefiR – Împreună pentru puterea de acțiune” co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elevețiene pentru Uniunea Europeană extinsă”, a transmis Laura Oancă, specialist în comunicare în cadrul fundației.

Prin intermediul acestui centru, romii din Caracal vor beneficia în primul rând de servicii medicale gratuite în cadrul cabinetului care va funcționa chiar în comunitatea lor, dar și de alte servicii sociale. Autoritățile din Caracal au sprijinit această inițiativă. „Primria Caracal susține această inițiatică. Considerăm că acest centru social este binevenit și se va dovedi extreme de util prin serviciile pe care le oferă”, a spus viceprimarul Caracalului, Octavian Stănescu.

Un astfel de centru funcționează de mai mulți ani și în comunitatea de romi din Slatina, iar prin proiectele și activitățile pe care le derulează în permanență reprezintă un real ajutor pentru comunitatea defavorizată de la marginea orașului.

 

Articolul precedentNoile sancțiuni, aprobate de consilierii Slatinei în comisii
Articolul următorCampanie internă în PNL Slatina pentru desemnarea candidatului la primărie. Buliteanu şi Comănescu îşi dispută nominalizarea