Municipalitatea slătineană va implementa un sistem prin care călătorii Loctrans vor avea posibilitatea să plătească pentru călătorie pe baza unor carduri contactless, a unor aplicaţii securizate pentru telefonul mobil sau prin SMS. Sistemul va permite efectuarea şi altor plăţi pentru diverse servicii.

Sistemul va fi implementat în cadrul unui proiect în valoare de 4.601.144,14 lei, TVA inclusă, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Sistemul e-ticketing va permite plata călătoriilor pe baza unor carduri contactless, a unor aplicații securizate pentru telefoane mobile sau altor forme, inclusiv SMS.

Pe lângă acest subsistem, vor fi integrate ulterior și alte sisteme similare pentru: plata parcărilor, plata accesului în zonele restricționate, închirierea de biciclete și alte vehicule alternative, plata unor activități culturale și alte servicii comunitare.

„Sistemul integrat de plată a serviciilor comunitare va avea ca subsistem principal sistemul de ticketing al transportului public urban. Utilizarea serviciilor puse la dispoziție de Primăria Municipiului Slatina are efect asupra calității vieții în municipiu, conduce la creșterea satisfacției cetățenilor. Implementarea sistemului integrat de plată a serviciilor comunitare va oferi posibilitatea cetățenilor să călătorească mult mai ușor cu mijloacele de transport în comun, să facă toate plățile centralizat, astfel municipalitatea îmbunătățindu-și sistemul de preconizare a veniturilor”, se arată într-un proiect aprobat joi de consilierii locali din Slatina.

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia a finalizat procesul de verificare a documentaţiei proiectului depus de Primăria Slatina și urmează etapa precontractuală.

„Pentru continuarea procesului de evaluare s-a solicitat încărcarea în MySMIS, modul contractare, a anexelor obligatorii la contractare prevăzute de Ghidul general și Ghidul Specific printre care și Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Slatina de aprobare a proiectului și a cheltuielilor legate de proiect în conformitate cu ultima formă a bugetului rezultat în urma etapei de evaluare și selecție”, se mai arată în documentul citat.

Articolul precedentZeci de porci morţi, găsiţi abandonaţi pe un islaz din judeţul Olt
Articolul următorRUŞINEA la care a fost supusă o femeie de 92 de ani din Olt. Bătută de ginerele care a încercat să o violeze