Sistemul care prevede imprimarea de brățări electronice pentru toți pacienții Spitalului Județean Slatina a fost pus în funcțiune începând de luni, după ce, zilele trecute, a fost testat pe mai multe secții. Brățările sunt generate automat, o dată cu foaia de observații, atât la birourile de internări cât și la Unitatea de Primiri Urgențe. Datele sunt citite de dispozitive amplasate pe fiecare secție.

Numele pacientului și al medicului, grupa de sânge și eventualele alergii sunt stocate în aceste brățări, iar tratamentul fiecărui pacient, iar medicamentele vin însoțite de un cod de bare care se descarcă automat în foaia de observație. Cu acest proiecte care se regăsește în puține spitale din țară, conducerea Spitalului Județean își propune să ușureze munca asistentelor și să fluidizeze activitatea birourilor de internări. „Sistemul va fi extrem de util pentru că permite o ușurare efectivă a muncii asistenților. Prin scanarea codului de bare se deschide foaie de observație, medicamentele vin însoțite de un bon care scanat descarcă respectivele medicamente în foaia de observații. Procedurile pot fi, de asemenea, scanate prin încărcarea codurilor de bare. Se elimină aproape total riscul administrării greșite a unui tratament prin confuzia pacienților”, a explicat Cătălin Rotea, managerul SJU Slatina.

În a doua parte a anului, conducerea unității medicale vrea să extindă acest sistem, astfel încât el să permită și monitorizarea pacienților de către aparținători, cu ajutorul unor ecrane montate la Urgențe.

Articolul precedentUn tânăr din Olt, căutat de aproape un an de italieni. A furat un tractor cu care a spart zidul unei bănci
Articolul următorCum a reuşit un italian din Caracal să fraudeze peste două milioane de euro fonduri europene