„Prin acest acord cadru avem posibilitatea ca imediat când se întâmplă ceva la o stradă noi să intervenim”, a spus primarul Slatinei, Emil Moț. Edilul a explicat că acest demers de scoatere la licitație a lucrărilor în cadrul unui proiect mai amplu era necesar pentru a fi evitate procedurile lungi și greoaie, obligatorii înainte de orice lucrare făcută din bani publici.
O groapă apărută în asfalt, un canal surpat sau orice altă problemă de infrastructură ce nu poate fi prevăzută nu are o rezolvarea imediată. Asta pentru că banii publici pot fi cheltuiți decât după realizarea unor studii preliminare și a unei licitații pentru lucrări. Sunt proceduri care durează cel puțin o jumătate de an, spun autoritățile, care au găsit soluția pentru a evita aceste perioade de așteptare. Au realizat un acord cadru, care presupune atribuirea lucrărilor de asfaltare din următorii ani unor firme specializate, urmând ca acestea să poată interveni atunci când este nevoie, fără atâta birocrație. „Prin acest acord cadru avem posibilitatea ca imediat când se întâmplă ceva la o stradă noi să intervenim. Dacă se întâmplă astăzi să se rupă strada Oituz noi trebuie să facem toate procedurile, să scoatem în licitație să o reparăm. Asta durează luni de zile, 6-7 luni. Prin acest acord cadru noi putem să facem absolut toate străzile din Slatina fără să mai facem acele proceduri care ne omoară. Asta e legislația în România. Ca să face ceva astăzi, trebuie să încep cu un an înainte. Nu pot să prevăd ce stradă va avea gaură, ce canalizare va ceda. Iar prin acest acord cadru, în momentul când ai studiu de fezabilitate, constructorul poate să intre direct și să lucreze”, a spus primarul Slatinei, Emil Moț.
Acordul cadru are o valoare de 100 de milioane de lei, iar lucrările vor fi atribuite către trei firme din cele care au depus oferte. În prezent se analizează documentația depusă de constructori.