E sezonul construcțiilor, iar mulți dintre cei care au de aruncat deșeurile rezultate în urma renovărilor se întreabă unde să le depoziteze. Polițiștii locali îi avertizează că riscă amenzi de până la 2.500 lei dacă le lasă în locuri nepermise. Ar trebui să apeleze la firma de salubritate, care le colectează la prețuri mici.
Renovăm, dar trebuie să avem grijă unde aruncăm resturile de materiale de construcții, spun polițiștii, care sunt cu ochii pe cei care nu respectă legislația în domeniu. Oamenii legii vin și cu soluții pentru cei care nu știu unde să depoziteze aceste deșeuri. Salubrisul pune la dispoziție, la cerere, containere pentru moloz sau alte resturi provenite din construcții. „Suntem într-un sezon în care ne-am dori să facem renovări, să reconstruim, să reamenajăm locuințe, însă trebuie să se înțeleagă faptul că firma de salubritate autorizată pe raza Municipiului Slatina poate pune la dispoziția oricărui cetățean containere special amenajate în scopul de colectare a deșeurilor din construcții contra unor sume modice. Și vă spun că sumele sunt cu mult mai mici decât sancțiunile care pot fi aplicate”, a explicat Adi Pop, directorul Poliției Locale Slatina.
Puțini sunt însă cei care apelează la serviciile unei firme specializate în colectarea acestor deșeuri. Drept dovadă este numărul mare de amenzi aplicate de polițiștii locali de la începutul anului și până acum. „Amenda pleacă de la minim 500 lei, putând ajunge până la 2.500 lei. Din păcate, am avut aproape 150 de situații în care agenți economici sau persoane fizice au fost surprinse, probate cu camerele de supraveghere ale Slatinei în care au aruncat astfel de deșeuri”, a mai spus șeful Poliției Locale Slatina.
Reprezentanții firmei de salubritate spun că slătinenii pot solicita un container în acre să depoziteze deșeurile contra unei sume de 30,10 lei. De asemenea, dacă au nevoie de un camion pentru încărcarea deșeurilor din construcții trebuie să plătească 36,5 lei pentru fiecare metru cub sau de 50,10 lei pe metrul cub, dacă au nevoie și de un utilaj pentru încărcarea molozului. Cei care vor să ducă resturile din construcții în locul special amenajat în acest sens, la marginea orașului, trebuie să încheie un contract cu Direcția Administrarea Patrimoniului și să plătească 10 lei pentru fiecare tonă depozitată acolo.