Intrarea la premiera filmului „Între chin și amin” care va rula miercuri, 9 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina se va face gratuit, în limita locurilor disponibile în sală.

Potrivit organizatorilor, proiecţia reprezintă un cadou oferit slătinenilor de Primăria municipiului Slatina, Asociația Culturală Center Inter Art și La Steaua Film.

Spectatorii care au cumpărat deja bilete vor primi banii înapoi.

Printre cei aşteptaţi la proiecţia de la Slatina se numără Toma Enache, regizorul filmului, dar şi o pate a distribuţiei, printre care Constantin Cotimanis.

„Poveştile uluitoare de viaţă şi de rezistenţă ale unor oameni fantastici, poveşti care au luat naştere în perioada reeducării, m-au determinat să fac acest film. Am simţit că rezistenţa şi tăria de caracter ale acestor oameni trebuiau mărturisite şi într-un film. Nimic legat de acest subiect nu e uşor. Chiar şi să asculţi adevărul despre ce s-a întâmplat acolo e greu şi dureros. Chinurile şi torturile la care au fost supuşi acei oameni sunt de neimaginat, iar transpunerea lor într-un film artistic nu poate fi nici ea uşoară. (…) Cred că Experimentul Piteşti şi rezistenţa anti-comunistă în general ar trebui să fie tema a multor zeci de filme. Din păcate, deşi a trecut atâta timp de când avem libertatea de a face filme despre orice dorim, adică vreo 30 de ani, acesta este primul film artistic de lungmetraj cu acest subiect (…)”, este o scurtă descriere a filmului făcută de regizorul Toma Enache.

Articolul precedentPSD Olt, susţinere pentru Stănescu, pe care îl reconfirmă ca şef al organizaţiei, cu două zile înainte de moţiune
Articolul următorCampanie socială impresionantă, inițiată de un preot din Olt