Ediţia cu numărul 22 a Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc” se desfăşoară, în perioada 22-26 iunie, în Parcul Tineretului din Slatina.

Peste 2.000 de copii din peste 50 de localități din judeţul Olt și din toată ţara, dar şi din Republica Moldova și Slovacia au confirmat prezenţa la evenimentul de la Slatina.

Evenimentul cultural artistic se desfășoară sub egida Ministerului Educaţiei, a Consiliului Judeţean Olt şi a Primăriei Slatina, în organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, a Centrului Județean de Cultură și Artă Olt, a Palatului Copiilor „Adrian Băran” Slatina şi a Asociaţiei „Căluşarii Slatinei”.

La deschiderea oficială de miercuri seară, va fi un tablou coregrafic „Hora oltenească!”, o horă a prieteniei, unde sunt anunțați să participe peste o mie de copii, în Parcul Tineretului.

„La manifestările din acest an vor participa peste 2.000 de copii din județele Argeș, Bacău, Botoșani, Călărași, Brăila, Bistrița Năsăud, Gorj, Dâmbovița, Sibiu, Maramureș, Suceava, Vaslui, Tulcea, Vâlcea și din peste 50 de localități din județul nostru. Vom avea oaspeți de onoare precum Ansamblul Folcloric pentru copii „Ondalik” din Dapalovce, Slovacia, Ansamblul Model de dansuri populare „Lăpușnița” din Hîncești, Republica Moldova și Ansamblul „Moștenitorii” din Nisporeni, Republica Moldova. Va fi nelipsită parada portului popular de joi, 23 iunie, începând cu ora 18:10 și tabloului coregrafic «Hora oltenească!» în cadrul festivității de deschidere oficială a celei de-a XXII-a ediții a Concursului «Călușul Românesc», la care estimăm participarea a peste 1.000 de copii!”, a declarat profesorul Ilie Brăileanu, directorul Palatului „Adrian Băran” Slatina, instituție organizatoare a evenimentului.

Evenimentul este susţinut de Consiliul Judeţean Olt şi Primăria Slatina.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentBacalaureat 2022, Olt: Prinşi când încercau să copieze
Articolul următorPieton, lovit mortal de o maşină, într-o comună din Olt. Un poliţist la volan