Trei constructori vor deschide șantier după șantier, pe zeci de străzi din Slatina care vor fi asfaltate chiar din acest an. Sunt multe obiective de investiții incluse într-un mare proiect care stă să înceapă. Autoritățile spun că au găsit o formulă prin care se va lucra în paralel în mai multe zone ale orașului, astfel încât slătinenii să circule pe străzi mai bune în cel mai scurt timp.

Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public Slatina analizează, în această perioadă, documentația depusă de constructorii care vor să contracteze lucrări de asfaltare. Licitația s-a derulat prin intermediul unui acord cadru, care include reabilitarea a zeci de străzi din toate zonele orașului.

2Avem foarte multe străzi de asfaltat, pentru care avem un acord cadru în analiză. Până undeva la 15 martie vom avea contractul adjudecat. Avem trei loturi mari de străzi pentru acest contract”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.

 

Pentru a reuși să modernizeze cât mai multe dintre ele într-un timp cât mai scurt municipalitatea a decis că va desemna trei constructori, fiecare cu lotul lui. Mai sunt însă documente de analizat, pentru ca decizia de adjudecare să fie una corectă. „Vom avea trei constructori, care vor întoarce practic Slatina pe dos, dar în sensul bun al lucrurilor. Lista completă a străzilor care vor fi modernizate anul acesta o voi anunța imediat după desemnarea constructorilor”, a mai spus Emil Moț.

Edilul a explicat că acest demers de scoatere la licitație a lucrărilor în cadrul unui proiect mai amplu era necesar pentru a fi evitate procedurile lungi și greoaie, obligatorii înainte de orice investiție făcută din bani publici. Municipalitatea va aloca aproximativ 100 de milioane de lei pentru lucrări de modernizare a străzilor.

 

Articolul precedentPrimarul Slatinei, vizită pe șantierul noului parc. Când va fi gata lucrarea
Articolul următorTânăr din Balș, tâlhărit în Craiova. Bărbatul venise să facă un schimb de mașini