Unirea Principatelor Române a fost marcată la Slatina, joi, printr-o ceremonie militară şi religioasă desfăşurată pe platoul din faţa statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Câteva zeci de persoane au participat la eveniment, în ciuda ploii şi a vântului. Printre cei prezenţi s-au numărat senatorii Paul Stănescu şi Renică Diaconescu, preşedintele CJ Olt Marius Oprescu şi vicepreşedinţii Virgil Delureanu şi Ioan Ciugulea, prefectul Silviu Neacşu sau viceprimarii Slatinei Gigi Vîlceleanu şi Claudiu Stăncioiu.

„Este o zi specială şi n-am fost niciodată de acord că ziua de 24 ianuarie, Ziua Micii Uniri, n-are o importanţă aşa mare în istorie. Eu cred că a fost unul dintre evenimentele cele mai importante în formarea statului modern român şi cred că poate fi cel puţin la egalitate cu 1 decembrie 1918. Mă bucur de fiecare dată când sunt acasă. M-aţi trimis la Bucureşti ca să fiu în slujba Patriei şi voi face în continuare acest lucru”, a declarat Paul Stănescu.

Reprezentanţii instituţiilor publice şi partidelor politice, prezenţi la eveniment, au depus coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare şi cu o Horă a Unirii în care s-au prins aproape toţi cei prezenţi.

Articolul precedentSpecialist în resurse umane ALRO: „Avem o problemă cu orientarea profesională a tinerilor”
Articolul următorStănescu: „Probabil că tot ce va pleca de la Partidul Social Democrat se va duce către Pro România“