Vicepremierul Paul Stanescu reactioneaza inaintea primei sedinte a guvernului, dupa publicarea raportului MCV pe 2018 al Comisiei Europene, joi 15 noiembrie 2018, la Palatul Victoria din Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFX FOTO

Organizaţia PSD Olt a adoptat, vineri, o Rezoluţie prin care îi solicită preşedintelui filialei, senatorul Paul Stănescu, să candideze la Congresul din 29 iunie pentru funcţia de preşedinte executiv. Acesta a cerut un timp de gândire, declarând că este onorat de susţinere.

Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Rezoluţia a fost adoptată prin votul unanim al reprezentanţilor organizaţiei la Conferinţa extraordinară desfăşurată vineri.

„Astăzi a avut loc Conferinţa extraordinară a organizaţiei PSD Olt şi din cadrul conferinţei au reieşit două lucruri principale, în urma discuţiilor: lista cu delegaţi – 157 de membri care vor participa la Congresul de pe 29 iunie, la Bucureşti, şi doi, o rezoluţie prin care organizaţia PSD Olt, prin vocea unanimă a primarilor şi a celorlalţi delegaţi din cadrul conferinţei, a cerut imperativ candidatura domnului preşedinte Paul Stănescu la funcţia de preşedinte executiv al partidului la nivel naţional. Domnul preşedinte le-a spus că înţelege poziţia dânşilor de a fi reprezentaţi – mai ales că rezultatele Oltului au fost de fiecare dată nu bune ci foarte bune, inclusiv acum la europarlamentare PSD Olt ieşit pe locul doi pe ţară, iar Slatina fiind unul dintre cele trei municipii reşedinţă de judeţ care au câştigat alegerile pentru PSD – dar îşi rezervă dreptul de a se mai gândi la propunerea dânşţilor în ceea ce priveşte depunerea candidaturii”, a spus Oprescu.

La rândul său, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Paul Stănescu a declarat că se află într-o situaţie „foarte delicată”.

„Sunt într-o situaţie foarte delicată şi o spun foarte sincer. Am spus public că nu voi candida. Sunt preşedintele organizaţiei PSD Olt şi nu m-am pus eu acolo ci am fost ales de colegii mei. Ar trebui să cred eu, în primul rând, în proiectul care va decurge din acest Congres. Va rămâne ca, în ultimele câteva zile care au mai rămas până la Congres, să mă gândesc bine, să analizez, alături de toţi colegii mei, în primul rând cei din judeţ, şi să decid dacă voi candida sau nu la funcţia de preşedinte executiv al PSD la nivel naţional”, a declarat Stănescu.

Liderul PSD Olt a declarat că nu este, încă, convins de proiectul care se prefigurează în legătură cu cel mai mare partid din ţară.

„Eu vreau să cred într-un proiect nu pentru cineva anume, ci într-u proiect al PSD pentru România. La această oră nu sunt convins dacă e aşa. Trebuie să mă convingă. Ştiţi bine că nu am fost de acord cu un Congres imediat. Eu cred că nu este o decizie bună, chiar dacă a fost luată cu majoritate în Comitetul Executiv Naţional. Eu vedeam lucrurile de felul următor: să avem un Congres, în funcţie de programul la prezindeţiale, la sfârşitul lui iulie, în care să venim cu un proiect politic în faţa cetăţenilor, să modificăm statutul să nu mai avem aberaţia ca preşedintele PSD să fie ales de toţi membrii. Şi, bineînţeles, tot în statutul nostru scrie că, indiferent de studiile sociologice, să nominalizăm un candidat la funcţia de preşedinte, dar cu o decizie politică a Congresului. Iar după prezidenţiale, să avem un Congres de alegeri, de la bază şi până la conducerea partidului la nivel naţional. Era şi o perioadă de time-out, în care să ne gândim la lucruri.  Apoi să intrăm în alegerile locale cu o conducere care să fie vehicul pentru candidaţi”, a mai spus Paul Stănescu.

Întrebat care au fost argumentele pentru care Viorica Dăncilă a cerut organizarea cât mai repede a unui Congres, Stănescu a răspuns că n-a înţeles de ce.

„N-am înţeles nici eu (de ce s-a grăbit organizarea Congresului). Am anumite bănuieli, dar vă rog să-mi daţi voie să nu le spun public. Pot să relatez situaţia. Discutaserăm ce vrem să facem în perioada următoare, că vom face cam cum v-am spus eu, iar într-o seară împreună cu câţiva colegi, doamna prim-ministru mi-a spus că vrea cât de repede alegeri. În acel moment, am cerut argumente, care au fost aceleaşi ca cele spuse presei, iar eu am anunţat în CEx-ul de a doua zi că demisionez”, a lămurit Paul Stănescu.

Articolul precedentFermierii din cooperative, scutiți de impozite pe terenuri, clădiri și de impozitul pe venit. Care sunt condițiile
Articolul următorPesediştii olteni aşteaptă depunerea candidaturilor pentru a decide pe cine susţin la şefia partidului