Acțiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulație, în vederea creșterii siguranței rutiere, sunt desfăşurate de poliţiştii rutieri, în contextul pregătirii noului an școlar.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că, luni dimineața, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat o întâlnire cu șoferii de autovehicule destinate transportului scolar.

Pe parcursul întâlnirilor dintre polițiști și șoferii de autovehicule pentru transport școlar s-a verificat deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

De asemenea, s-a pus accent pe respectarea destinaţiei pentru care au fost repartizate aceste vehicule.

Nu în ultimul rând, polițiștii vor verifica în teren semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia.

În situația în care vor fi constatate nereguli, polițiștii vor aduce la cunoștința administratorului drumului public și vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgență.

„Acestea sunt câteva dintre activitățile desfășurate premergător începerii noului an școlar, polițiștii continuând să deruleze acțiuni și după debutul școlii, pe mai multe paliere, astfel încât să se asigure condiții optime și de siguranță, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și profesori”, a mai declarat reprezentantul IPJ Olt.

Articolul precedentNoi inspectori la ISJ Olt. Azi e prima zi în noua funcţie
Articolul următorSe ia apa în Slatina din cauza unei avarii la o conductă de alimentare