Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat luni că forul judeţean face demersurile pentru redeschiderea Spitalului Judeţean Slatina şi ambulatoriului şi pentru alţi bolnavi în afara celor cu COVID-19.

Marius Oprescu spune că autorităţile sanitare trebuie să facă faţă şi celorlalte boli care, în perioada pandemiei, nu au stagnat.

„Aşa cum aţi văzut în situaţiile prezentate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Saltina, în ceea ce priveşte internaţii cu COVID şi suspecţii, lucrurile au avut o scădere a intensităţii pacienţilor internaţi, drept pentru care încercăm, în perioada următoare, să dechidem secţiile şi, de asemenea, şi cabinetele din policlinică. Este o situaţie nouă, inedită o dată cu apariţia pandemiei, dar celelalte boli nu stau pe loc. Trebuie să fim pregătiţi să facem faţă din nou tuturor bolilor, nu numai coronavirusului”, a declarat Mariu Oprescu.

Mai mult, CJ Olt analizează înfiinţarea unei secţii sau compartiment de tratare a bolnavilor post-COVID.

„În momentul de faţă, este în studiu această idee pentru că vrem să vedem toate aceste noi metode de recuperare, vrem să vedem ce eficienţă au, astfel încât să merite investiţiile. Nu avem foarte multe date. Probabil că, în cadrul Secţiei de Pneumoftiziologie de la Scorniceşti, vom face o astfel de secţie de recuperare.Vom duce staţie de oxigen şi studiem şi posibilitatea de a lua şi o staţie de tratere cu ozon astfel încât recuperarea să fie una mai rapidă”, a declarat Marius Oprescu.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentCHECK-IN. Reacțiile adverse ale vaccinului anti-COVID
Articolul următorINTERVIU | Marius Oprescu: Deschidem secţiile Spitalului Slatina şi cabinetele din policlinică şi pentru alţi bolnavi în afara celor cu COVID-19