Sesiunea de depunere de proiecte în cadrul Submăsurii 6.3, „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” s-a încheiat, anunță Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. În Olt, 279 de fermieri au depus cereri de finanțare și speră să obțină sprijinul financiar de 15.000 euro pentru dezvoltarea micilor afaceri în agricultură.

Potrivit unei centralizări realizate de Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, valoarea totală a fondurilor solicitate de fermierii olteni în cadrul acestei submăsuri este de peste 4 milioane de euro. Cele mai mult dintre proiectele depuse vizează fonduri pentru legumicultură. Mai sunt însă și solicitări de finanțare pentru dezvoltarea unor culturi de cereale sau plante pe suprafețe mari și, în proporție mai mică, pentru domeniul apicol și pentru creșterea animalelor. Toate dosarele vor fi analizate în perioada următoare.

La nivel național, suma totală alocată acestei submăsuri a fost de aproape 50 de milioane de euro, în timp ce suma solicitată pe proiectele depuse este dublă. Va fi deci o selecție riguroasă, în funcție de criteriile stabilite în Ghidul solicitantului.

Articolul precedentOm de afaceri din Olt, tâlhărit în stil mafiot de bărbaţi mascaţi
Articolul următorCreşa făcută de americani la Caracal, dată în folosinţă într-o lună