Aproape 500 de pachete de ţigări netimbrate au fost găsite de poliţiştii olteni, sâmbătă, la locuinţa unui patron al unei firme din Iancu Jianu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că polițiștii de investigare a criminalității economice, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești- Postul de Poliție Iancu Jianu, au efectuat verificări pe raza comunei Iancu Jianu, din județul Olt.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au identificat un bărbat, de 60 de ani, din comuna Iancu Jianu, administrator al unei societăți comerciale, care deținea în vedearea comercializării 9.790 de țigarete- 488 de pachete fără timbru fiscal.

Două persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări , fapta prevăzută și pedepsită de Codul Vamal al României. Totodată, în cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și ale Ordonanței de Urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

 

Articolul precedentConstrucția sălii polivalente din Slatina, o misiune ce pare imposibilă
Articolul următorAutoturism cuprins de flăcări, pe un drum judeţ din Olt – VIDEO