Patru bărbaţi cu vârste de cuprinse între 43 şi 64 de ani, din Sîrbii Măgura, Băbiciu, Gostavăţu şi Curtişoara, au fost plasaţi sub control judiciar, luni, fiind acuzaţi de contrabandă cu ţigări.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Sîrbii Măgura, unul în vârstă de 50 de ani, din Băbiciu, unul de 54 de ani, din Gostavăţu, şi încă unul în vârstă de 64 de ani, din Curtişoara.

38.000 de țigarete de contrabandă, 100 de kilograme de tutun mărunțit și instalații artizanale pentru mărunțit tutunul au fost ridicate, vineri dimineaţă, de poliţiştii olteni, în urma a 30 de percheziţii desfăşurate în 16 localităţi din judeţul Olt, printre care şi locuinţele celor patru.

Percheziţiile au fost efectualte la locaţii din Slatina, Drăgăneşti-Olt, Curtişoara, Pleşoiu, Verguleasa, Dobroteasa, Priseaca, Corbu, Optaşi Măgura, Izvoarele, Gostavăţu, Gârcov, Dăneasa, Balş, Morunglav şi Băbiciu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, a declarat că acţiunea a fost desfăşurată de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, cu sprijinul celor de investigații criminale și de ordine publică.

„În cursul acestei zile, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal cele cinci persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și deţinerea, de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării. În urma audierii acestora, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, împotriva a 4 bărbați cu vârste cuprinse între 43 și 64 de ani”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Articolul precedentCaracal: Continuă lucrările de extindere a reţelei de gaze
Articolul următorDecizie luată de primărie în cazul Parcului Industrial Slatina