Municipalitatea preia în administrare un tronson al drumului judeţean DJ 546, în zona industrială a Slatinei, porţiune care va fi supralărgită de primărie pentru fludizarea traficului din zonă.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce urmează a fi aprobat, astăzi, de aleşii locali, este vorba de tronsonul cuprins între intersecţia străzii Recea cu strada Drăgăneşti şi kilometrul 89+705. În prezent, drumul se află în administrarea Consiliului Judeţean Olt.

Autorităţile locale vor lărgi strada Drăgăneşti, în zona industrială a municipiului, fără a mai fi nevoie de terenul societăţilor comerciale din zonă.

După actualizarea cărţii funciare, se va actualiza studiul de fezabilitate.

„În momentul de față, așteptăm actualizarea cărții funciare pentru zona respectivă, urmând ca apoi să actualizăm studiul de fezabilitate astfel încât să ne încadrăm în limitele domeniului public. Să nu fim nevoiți să intrăm nici la Pirelli, nici la TMK sau Prysmian în terenul lor”, declara directorul DASIP Slatina, Claudiu Dascălu.

El a explicat că strada este prinsă în acordul cadru semnat de municipalitate cu o societate comercială, iar investiţia va fi finanţată din bugetul local.

„Există spațiu suficient pentru a construi o stradă cu două benzi pe sens și cu trotuare cu lățime variabilă. Această stradă este prinsă în acordul cadru și va fi finanțată din bugetul local”, a mai declarat directorul DASIP.

Articolul precedentDecizie drastică luată de autorităţi în cazul focarului de pestă porcină de la Cilieni-Olt
Articolul următorToți porcii din Rusăneşti, sacrificați astăzi