Municipalitatea caracaleană vrea să înfiinţeze un parc industrial, în nordul oraşului, în imediata proximitate a minicenturii ocolitoare care se construieşte cu fonduri guvernamentale, prin PNDL.

Viceprimarul din Caracal, Octavian Stănescu, a declarat că terenul pus la dispoziţie pentru înfiinţarea unui parc industrial are 120.000 metri pătraţi. El a adăugat că, după finalizarea minicenturii ocolitoare, vor putea începe şi diligenţele pentru înfiinţarea acestui parc şi atragerea de investitori.

„Niciodată nu vom putea atrage investitori, dacă proiectul Parcului Industrial nu se va implementa. Peste 120.000 metri pătraţi de teren aflat în domeniul privat al Consiliului Local Caracal sunt puși la dispoziție pentru construcția Parcului Industrial, parc care va dezvolta afaceri și va genera viitoarele locuri de muncă. Proiectul Parcului Industrial va începe din momentul în care minicentura – strada Walter Mărăcineanu va fi finalizată, utilitățile aduse și parteneriatele publice-private se vor pune în mișcare. Cea mai importantă modificare propusă la Legea parcurilor industriale este cea a articolului 20 privind facilitătțile acordate parcurilor industriale, prin introducerea scutirii rezidenților de la plata impozitului pe construcții și de alte taxe locale”, a declarat Stănescu.

Centura de nord sau minicentura Caracalului va avea 1,8 kilometri, iar finanţarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 1. Autorităţile au finalizat deja procedura de atribuire a contractului, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 2,5 milioane lei.

Traseul minicenturii de ocolire a Caracalului începe de la intrarea dinspre Slatina, imediat în stânga.

Între timp, a fost inaugurată centura de ocolire a municipiului Caracal, construită de CNAIR. Lucrarea a fost finalizată la finalul lunii mai, la şapte ani de la începerea investiţiei.

Lucrările la centura de ocolire a municipiului Caracal au început pe 4 mai 2011, dar contractul a fost reziliat pe 4 decembrie 2012, deoarece progresul fizic la data transmiterii înştiinţării de reziliere era de 16,85%. Abia în 2014, contractul de lucrări a fost atribuit prin licitaţie deschisă firmei S.E.C.O.L. – Societa Edile Costruzioni e Lavori S.p.A., având o durată de execuţie de 12 de luni şi o perioadă de garanţie a lucrărilor de 24 luni. Nici acest termen nu a fost respectat, recepţia finală fiind făcută abia acum.

La începutul anului 2017, Guvernul a alocat 1,5 milioane lei pentru finalizarea centurii ocolitoare a Caracalului. Banii alocaţi ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea celor trei sensuri giratorii care leagă varianta de reţeaua existentă de drumuri. Cele trei sensuri giratorii erau prevăzute în proiectul de reabilitare a DN6 Alexandria – Craiova, investiţie care ar fi trebuit finalizată înaintea centurii ocolitoare. Cum DN6 a rămas fără constructor, iar centura a fost finalizată, CNAIR a trebuit să lanseze un proiect separat pentru sensurile giratorii.

Lipsa unei legături a drumului de ocolire cu reţeaua rutieră existentă nu este prima problemă întâmpinată în construcţia centurii Caracalului. Anul trecut, CNAIR a trebuit să facă noi exproprieri pentru a putea fi relocaţi mai mulţi stâlpi de iluminat dintr-un sens giratoriu, dar şi de pe traseul centurii de ocolire.

Contractul pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Caracal are o valoare de 44.472.173,75 lei, fără TVA.

Articolul precedentDorel din Slatina s-a apucat să cioplească pomii de pe un bulevard
Articolul următorUn bărbat din Olt şi-a bătut soţia şi i-a dat foc, acuzând-o că îl înşeală