Proprietarul unei agenţii de turism din Slatina, Radu Voinea, spune că industria ospitalităţii este grav afectată de coronavirus, iar oamenii cer anularea zborurilor sau rezervărilor la hoteluri. Totuşi, el spune că lucrurile trebuie să revină la normal şi cere Guvernului să susţină afacerile afectate de criză.

Radu Voinea spune că cea mai mare teamă a oamenilor este aceea de a nu rămâne în izolare sau carantină, la întoarcerea în ţară sau în vreo ţară străină. De aceea, amână sau anulează călătoriile deja planificate.

„Starea asta de panică și incertitudine pe care o trăim acum nu ne-am gândit nici măcar într-un vis urât că o putem avea. Și totul așa de brusc, de rapid, peste noapte. Cu toții aveam planuri, dar toate sunt înghețate acum. Dar sunt doar înghețate pentru un timp, nu pierdute definitiv. Majoritatea oamenilor s-a speriat mai mult să își efectueze călătoria de frică să nu îintre în carantină, la întoarcere, sau să nu fie opriți în vreo țară tot pentru control. Consider că, în aceste momente, frica din punct de vedere economic este mai mare decât frica de virus”, a declarat Radu Voinea.

Numărul cererilor de anulare a biletelor de avion sau a rezervărilor la hotel a crescut, în ultimele zile.

„Cele mai multe solicitări, în această perioadă, sunt de anulare bilete de avion sau camere de hotel, pe rutele în care se anulează zboruri sau la hotelurile care sunt închise. Sumele de bani achitate se recuperează fără probleme”, arată Radu Voinea.

Deşi industria HORECA este grav afectată de coronavirus, antreprenorul spune că totul va reveni la normal, în cele din urmă.

„După terminarea stării de urgență și după ce vor apărea știri pozitive și se elimină ideea de carantină și controale, oamenii vor începe să călătorească din nou. Până atunci, toată industria ospitalității este grav afectată și toate merg în lanț – hoteluri, restaurante, horeca, furnizorii direcți ai acestor activități, transport aerian, agenții de turism”, mai spune Voinea

Totodată, el arată că statul trebuie să susţină IMM-urile care sunt afectate de această criză.

„Este nevoie de suport clar și concret din partea autorităților pentru IMM uri, cei mici pot dispărea imediat dacă nu vor fi susținuți, sper să nu se urmărească distrugerea celor mici și să rămână în viață doar firmele mari străine”, a declarat el.

În urma decretării stării de urgenţă, se suspendă activitate organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri, din interiorul sau exteriorul acestor locații. Este permisă activitatea de comercializare a acestora doar dacă oferă servicii de tip drive-in, room-service sau livrare la client.

 

Articolul precedentCoronavirus. Opt ventilatoare mecanice achiziţionate pentru Spitalul Slatina
Articolul următorPercheziţii în Olt. Mii de pachete de ţigări şi obiecte de patrimoniu, găsite de poliţişti